Nieuws

  • Nieuwjaarsreceptie met fotowedstrijd

    In de kantine van onze...

    Lees meer...

In memoriam: Lobo (Loverboy)

We kunnen het nog amper bevatten, maar moeten helaas melden dat Lobo is overleden. Op vrijdag 17 juni heeft de veearts hem bij ons op de manege in laten slapen. Lobo had sinds de woensdag ervoor last van koliek. Na hulp van de veearts leek het eerst de goede kant op te gaan. Vrijdag bleek dit echter niet het geval. Lobo had veel pijn, en was uitgeput. Hij had gevochten voor zijn leven, maar dit was een strijd die niet te winnen viel. Lobo is 23 jaar oud geworden.

 

Lobo (eigenlijk Loverboy) heeft bijna zijn hele leven op de manege gestaan. Op driejarige leeftijd kwam hij bij ons als onervaren paardje. Op de manege is hij verder ingereden. Door alle goede zorgen werd hij in een jaar 10 centimeter groter. In de jaren erna ontpopte hij zich tot een leuk, maar uitdagend rijpaard voor de valide ruiter. Later werd hij ook een vaste waarde in de mindervalide lessen. 

 

Lobo was inmiddels met pensioen. Hij liep nog enkele staplessen, maar kon verder van zijn oude dag genieten. Enkele jaren geleden is de ziekte PPID (Cushing) bij hem geconstateerd. Deze is goed te behandelen, maar zorgde er wel voor dat hij het rustig aan moest doen. Hier dacht hij zelf trouwens anders over. In de wei rende en speelde hij nog volop met zijn maatjes. 

 

Lobo was even lief als eigenzinnig. Iedereen die hem kende, wist: Lobo was nu eenmaal Lobo, daar deed je niks aan. Hij had een sterke eigen wil, en ook een heel klein hartje. Maar als je hem wist te overtuigen, gaf hij je daar ontzettend veel voor terug.

 

Lobo, onze held op sokken, was tot het einde ontzettend dapper. We hadden hem graag nog even bij ons gehouden, maar weten dat hij bij ons een mooi leven heeft gehad. We gaan hem ongelooflijk missen.  

 

Vervanging hoefslagkering

Maandag 11 juli begint de firma Bergstra met de vervanging van de hoefslagkering. 
Een project dat mogelijk is gemaakt door de Rotary uit Hillegersberg, de Pieter de Joode stichting, de NSGK en DBL. 
Dankzij de steun van hun beschikken we na de zomervakantie over een prachtig nieuwe hoefslagkering (zijkant) van de binnenbak.

 

Door de start op maandag 11 juli zullen we de binnenbak en het perron dan niet meer kunnen gebruiken. Dat betekent dat de lessen die dagen buiten gegeven zullen worden. 
Dit heeft natuurlijk een risico in verband met het weer. De instructrices zullen het een en ander zo goed mogelijk proberen in te passen. 
Wij hopen op begrip voor de situatie en kijken uit naar de vernieuwde hoefslagkering.

 

Vrijwilligerscoordinator

Na lang zoeken hebben we nu een nieuwe vrijwilligerscoördinator: Merel van Dorp. 

 

Voor de meeste een oude bekende omdat ze jarenlang heeft gereden op de Hazelaar. 

 

De prioriteiten komen in eerste instantie te liggen op het regelen van VOG verklaringen voor alle vrijwilligers en het aantrekken van extra vrijwilligers voor de lessen. 
Andere plannen zijn er ook maar die komen later aan bod.

 

Werken als een paard - Mattheusschool

De pilot met de Mattheusschool is een groot succes. De verwachting is dan ook dat de twee groepen ook na de vakantie doorgaan. Overigens niet altijd met dezelfde kinderen omdat dat jaarlijks wisselt.

 

De kinderen genieten van het contact met de paarden en allemaal maken ze op hun eigen tempo stapjes vooruit en ontdekken ze nieuwe dingen. Volgens juf Sophie is in de korte periode dat ze bij ons rijden al goed te zien dat de kinderen vooruit gaan.

 

Naast het initiatief met de Mattheusschool waar wij mee worden geholpen is "Werken als een paard" met andere activiteiten bezig.
Zij hebben ook een facebook pagina waar je ze kan volgen.

 

CHIO toegangskaarten

De lijst met aanmeldingen voor toegangskaarten voor één van de CHIO dagen is doorgestuurd naar de CHIO organisatie.
De kaarten liggen op achternaam klaar op de gekozen datum bij de entree, bij de CHIO Rotterdam VIP-balie.

 

Update Sef - Donateurs bedankt!

We zijn blij te kunnen melden dat Sef zijn operatie en revalidatieperiode goed heeft doorstaan. Het beschadigde griffelbeentje is tijdens de operatie met succes verwijderd. 

 

Na een paar maanden rust wordt Sef nu weer ingezet in enkele staplessen. We werken aan het verder opbouwen van Sef z'n conditie en spierkracht. De prognose van de veearts is uitstekend, en we gaan uit van een volledig herstel.

 

Sef z'n herstel was niet mogelijk geweest zonder de hulp van onze leden. De benodigde 1800 euro waren ongelooflijk snel binnen. 

 

We willen bij deze iedereen hartelijk bedanken die meebetaald heeft aan de operatie. Speciale dank gaat ook uit naar Gaby Vermeer, die de inzameling heeft gecoördineerd.   

 

Wij danken voor hun bijdrage:
– J.J.M. Janssen
– Emmely van der Ven
– Jan de Lange
– Lucia de Lange
– Iris Proper
– Esther Metselaar
– Hoefsmederij Verhaar (Erwin)
– Ellen Bos
– Robert
– Julia
– Martine
– Familie Van Agteren
– Familie Rijsdijk
– Hilde de Haan
– Eva Mandos
– Nelleke Zijtregtop-Bakker
– Diane Smit
– Guy Smits
– S.O.J. Boxhoorn
– A.M. Kramer
– W.H. van Brugge
– Anneke en Peter van Dijk
– Jeanette Meurs
– M.C. Korink
– Els Leonard
– Gerda Strik
– Florinda Domburg
– Leonie Abma
– Angelique Tax
– José Nieuwenhout
– Gaby en Willem
– J.T.H.N. de Faber
en vele anderen.

 

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd