Nieuws

  • Nieuwjaarsreceptie met fotowedstrijd

    In de kantine van onze...

    Lees meer...

 

 

Het jubileumfeest

De jubileumcommissie heeft het er maar druk mee. We verklappen nog niet alles, maar het wordt een leuk feest.

Er zijn demonstraties van onze ruiters en ruiters van buiten de manege, spelletjes (waaronder een rodeostier), marktkramen in het strodorp en een eetplein.

We adviseren iedereen zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er is beperkte parkeerruimte op het terrein van onze overburen. Als je de manege voorbij rijdt aan de linkerkant.
Parkeren aan het begin van de straat kan op het gras langs de weg waar verharde bodem ligt ter hoogte van de sportverenigingen VOC en HCR.
Voor en in de nabijheid van de manege is de ondergrond te zacht en riskeer je een boete.

Er is van alles te koop bij de marktkramen. Houd er rekening mee dat pinbetalingen niet mogelijk zijn.

 

Jubileumboek

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten bestaat de Hazelaar dit jaar 30 jaar en zijn we bezig een boekje te maken voor het jubileum.
Ik heb voor de ruiters en voor de vrijwilligers een vragenlijst gemaakt. Als jullie die willen invullen kunnen we dit gebruiken om te verwerken in ons jubileumboekje.

Alvast bedankt voor de moeite,
namens de jubileumcommissie,
Edwin van der Sman

Vragenlijst voor ruiters:
https://docs.google.com/…/1zWqotpB8HpbPd-z9ZJwmkKQ…/viewform
Vragenlijst voor vrijwilligers:
https://docs.google.com/…/1yoKEN-zYqGLzPJwqBXXFMb3…/viewform
 

 

!! Bestel nu je Jubileumshirt !!

Voor ons 30-jarig jubileum hebben we speciale kleding laten ontwerpen met een jubileumopdruk. Alle kleding is zwart met een witte opdruk aan de voor- en achterzijde. Een voorbeeld zie je hierboven.
De afbeeldingen eronder geven een indruk van het T-shirt en de Sweater met capuchon, met of zonder rits.

Het bestelformulier kan je hier vinden: https://drive.google.com/file/d/0B3fJcJd6qkUYbDM5b09QU1Z5VW8/view?usp=sharing

Betaling is vooruit.
28 augustus moet alles naar de drukker. Opdrachten waarvan de betaling dan niet binnen is worden niet meegenomen.
Op het jubileumfeest kan je je shirt afhalen bij de Hazelaar kraam.

 

 

Vervanging hoefslagkering

Het is begonnen! Afgelopen maandag was de beplating al weg en een dag later was een deel van de onderbouw ook al verwijderd en lagen er heipalen in de bak.
Heipalen? Gaan we een huisje bouwen in de bak?
Nee. De heipalen vormen liggend een vervanging van de houten balken die op de grond lagen. Beter bestand tegen de vochtige ondergrond. Na de zomervakantie hebben we dan weer een mooie binnenbak.

 

14 augustus Schoonmaakdag op de manege!!!

Na alle werkzaamheden in de bak is het hoognodig om een grote schoonmaak te houden.
Ter voorbereiding op het Zomerkamp en later het Jubileumfeest. De kantine poetsen, ramen zemen, kleine reparaties en noem maar op. We kunnen alle hulp goed gebruiken.
Dus kom ook helpen op zondag 14 augustus. Om 10:00 is de deur open.

 

Fijne vakantie allemaal!

De mindervalide ruiters hebben hun laatste les en het diploma rijden alweer achter de rug. Voor de andere ruiters vinden er deze week nog op beperkte schaal lessen plaats in de buitenbak.
Zaterdag 20 augustus starten de lessen weer.
 

Afscheid van Mechteld

De afgelopen week heeft Mechteld op diverse manieren afscheid genomen van ruiters, vrijwilligers, collega’s, bestuur en anderen. Vanuit Mechteld op de manier waarop we haar kennen en met veel persoonlijke aandacht. Na 12,5 jaar komt er een einde aan haar bevlogen periode op de manege met veel persoonlijke aandacht voor de ruiters. Altijd kijken naar wat het beste past voor die ruiter en dat natuurlijk op een veilige manier. Vaak was ze ook het gezicht van de manege zoals op het symposium over hippische therapie en op de video op de website van de Hazelaar. Een mooie periode die ze nu afsluit. Mechteld bedankt voor je inzet en betrokkenheid!

 

Pech voor Jentien

Afgelopen maandag hoorden we dat Jentien haar pols heeft gebroken.
Heel vervelend voor haar. En dan ook nog in de vakantieperiode.
We wensen haar een voorspoedig herstel.

 

Nieuwe invulling van de lessen

Mechteld geeft les op de woensdagmiddag en zaterdagochtend. Haar vertrek laat een aantal gaten achter in het lesrooster na de zomer. We proberen dit zo goed mogelijk op te vangen met als uitgangspunt dat de samenstelling van de lessen in eerste instantie gelijk blijft. Later zullen we bekijken wat de beste indeling is
Op woensdagmiddag zullen Hilde en Gaby de lessen overnemen. Dit gaat met wat schuifwerk gepaard op de donderdagmiddag. Hilde zal op donderdag een tweetal lessen van Gaby overnemen. De zaterdag ochtenden zijn lastiger in te vullen. Onze voorkeur ging uit naar het opleiden van een eigen ruiter tot instructrice.
Marissa Goedhart zal na het voltooien van haar IPG opleiding (Instructeur Paardrijden Gehandicapten) de lessen op de zaterdagochtend gaan draaien. Ze start begin april.
Voor de eerste maand na de zomervakantie zullen Hilde en Jentien les geven op de zaterdagochtend en voor de periode tussen oktober en april zoeken we nog een instructrice.
Om de continuïteit van de lessen beter te kunnen garanderen en onvoorziene omstandigheden op te kunnen vangen willen we nog graag 2 extra IPG instructrices uit eigen geledingen opleidingen. De gesprekken hierover zijn al gestart dus mogelijkerwijs krijgt dit een vervolg.
Kortom, we zijn een aardig eind op weg met de vervanging van Mechteld als instructrice maar we zijn er nog niet helemaal.

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd