Manege

Hazelaarweg 25
Rotterdam-Schiebroek
Tel (010) 418 15 60

Rijvereniging De Hazelaar     
Nieuwsbrief februari 2017

 

Nieuwjaarsreceptie

Het is alweer even gelden. Op 15 januari was de nieuwjaarsreceptie waar de vrijwilligers een tas met Hazelaar opdruk cadeau hebben gekregen. De middag was weer voorzien van heerlijke hapjes en drankjes door de inzet van Moniek en Henk in de kantine.

Waar is de januari nieuwsbrief?

Die is er niet. Veel van de inhoud is informatie afkomstig uit bestuursvergaderingen. Januari is geen vergadering geweest. Om een nieuwbrief te versturen is het goed om voldoende te melden te hebben. Daarom zal de frequentie van de nieuwsbrief dit jaar herzien worden. Als je dit jammer vindt ben je van harte welkom om zelf mee te helpen en leuke stukjes, het liefst met foto, aan te leveren aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Boom om door storm

Tijdens de storm van afgelopen donderdag is er een boom van de gemeente omgewaaid. Die heeft het buitenhek en een deel van het hek van de paddock verwoest. 
Hilde en haar team van vrijwilligers hebben goed werk hebben gedaan tijdens de storm. Hilde heeft alert gereageerd op de gewijzigde omstandigheden en de lessen aangepast. Poetsen met z'n allen ipv rijden. De boom is inmiddels opgeruimd en er kan aan het repareren van de schade gewerkt worden. Ook Nilufer en Marsha verdienen een pluim, omdat zij met ons dranghek hebben voorkomen dat de koeien uit het park konden ontsnappen.

NLdoet

Vrijdag 10 maart is het NLdoet op de Hazelaar. 's Ochtends komen er een 40-tal kinderen van de Visio school naar de Hazelaar. Deze kinderen zijn visueel gehandicapt. Zij zullen onder begeleiding van de vrijwilligers van Allianz en de Hazelaar allerhande verschillende, paard gerelateerde, activiteiten doen. Allianz verzorgt de lunch en heeft ook nog een verrassingspakket voor de kinderen. Het geheel staat al een aantal jaren onder de enthousiaste leiding van Anne-Mieke. Dit jaar zal Mandy de leiding op haar nemen als onderdeel van haar opleiding IPG (Instructrice Paardrijden Gehandicapten).

ALV

 Woensdag 19 april is om 20:00 de Algemene Ledenvergadering.
Vooruitlopend op de ALV april bestaat, zoals gebruikelijk, de mogelijkheid om vooraf financiële vragen te stellen bij de penningmeester van onze vereniging.
Voor het maken van een afspraak ’s avonds of in het weekend op de manege kunt u een verzoek mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien een afspraak gewenst is zal tevens de penningmeester de financiële administratie over 2016 ter inzage meenemen naar de manege.
De jaarrekeningen 2016 liggen in de week voorafgaand aan de ALV in de kantine ter inzage.
Naast de leden zijn ook vrijwilligers en instructrices welkom.

 

Paarden
We zijn bezig met aanvullingen op het paardenbestand.
Op dit moment is Daisy op proef. Onduidelijk is nog of zij geschikt is voor de Hazelaar. Daisy is een rustige pony. Zij zou ingezet kunnen worden voor de lessen voor mindervaliden en daarmee wat taken overnemen van andere paarden. 
Verder zijn we op zoek naar andere paarden. We hebben er al enkelen op het oog, waaruit we een keuze moeten maken. Dit zal altijd voorafgegaan worden met een proefperiode. In de proefperiode kijken de instructrices met een deskundige en objectieve blik naar de prestaties van het paard. Dit is belangrijk om te bepalen in welke lessen en met welke ruiters de paarden uiteindelijk ingezet kunnen worden. Met de keuringsverslagen van de veearts en een gezamenlijk gedragen advies van de instructrices zal het voorstel tot aanschaf aan het bestuur voorgelegd worden.

Vorige week heeft Felix ons een spannende dag bezorgd. Hij was erg ziek van koliek. Na een goede behandeling bij de veearts en een goede nachtrust ging het de volgende dag gelukig alweer beter.


Personeel
We zijn verheugd te melden dat we Hilde na twee contractperioden een vaste aanstelling kunnen aanbieden. In september 2015 is Hilde begonnen met het wegwerken van de wachtlijst van de ruiters met een beperking. Veel ruiters heeft ze kunnen plaatsen waardoor de wachtlijst is verdwenen en het leden aantal is gestegen. Na verloop van tijd is Hilde op de Hazelaar ook les gaan geven als gediplomeerd IPG-instructrice. En nu versterkt ze dus als vaste kracht het team van de instructrices.

Mandy vd Griendt volgt sinds september 2016 de opleiding tot IPG instructrice. In januari is ze gestart met haar stage op de Hazelaar en op een andere manege. Volgens verwachting zal zij haar opleiding afronden in februari 2018 en dan als instructrice aan de slag gaan op de Hazelaar. Lydia geeft nu tot 1 april op de zaterdagochtend les. Ook na 1 april blijft ze dit voorlopig doen. Zij heeft aangegeven dat op termijn niet vast te willen blijven doen. We gaan daarom op zoek naar een ander invulling voor de zaterdagochtend.

 

Donateurs
We zijn blij met de steun van een aantal nieuwe donateurs. De stichting Old Grand Dad steunt de aanschaf van een nieuw paard. De Stichting Elize Mathilde heeft steun toegezegd voor de aanschaf van een aantal materialen. Van Blok's Paperwork hebben we vernomen dat zij alle paardgerelateerde spullen verzamelen en aan de Hazelaar geven. Blok’s Paperwork sponsort Pinkeltje en Penotti, maar dragen ook graag in natura bij: wat er aan paardenspullen binnenkomt vindt zijn weg naar de manege.

De paardensponsorwand krijgt een update van Kristine, één van onze vrijwilligers. De paarden die niet meer bij ons zijn maken plaats voor paarden die nog geen sponsor hadden. Ook is zij bezig om fotolijstjes van de gesponsorde paarden te maken als kadootje voor de sponsors. Recentelijk was de sponsor van Daylight op bezoek, die er als eerste één uitgereikt kreeg.
Zelf sponsoren Kristine en haar dochter Aenea ook! Een paar weken geleden name ze twee speelballen mee waar wat voer in kan worden verstopt. Het scheen dat Don zich op stal verveelde! Misschien iets voor een nieuwe activiteit: paardenvoetbal.


Verklaring Omtrent Gedrag
Veel verenigingen maken gebruik van een Verklaring Omtrent Gedrag.
De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het werken met minderjarigen of andere kwetsbare doelgroepen bij een sportvereniging. Gezien het karakter van onze rijvereniging beraadt het bestuur zich op het invoeren van de VOG. Zij zullen zich hierover samen met de vrijwilligerscoordinatie laten voorlichten.

 

Lekkend dak
Ook hier is in de september nieuwsbrief aandacht aan besteed. Leveranciers zijn langs geweest, een offerte is binnen, sponsoren zijn benaderd, een presentatie is in de maak, de bouwtekeningen van de manege zijn achterhaald en as maandag komt DuraVermeer langs om de situatie te bekijken. Kortom, er is veel gebeurd maar ook nog veel te doen. We streven er naar om deze zomer de plannen te realiseren, maar de tijd gaat snel. De zomer van 2018 lijkt nog steeds de meest haalbare optie.

Toegankelijkheid van de Hazelaar
Zoals in september vorig jaar in de nieuwsbrief aangegeven zijn we bezig met het verbeteren van de toegankelijkheid van de Hazelaar. Inmiddels zijn we twee adviesrapporten met hele nuttige aanbevelingen verder. Elk moment verwachten we een (positief) besluit van de NSGK om dit project te ondersteunen. Kort daarna zal ook de gemeente een besluit nemen over de aanvraag voor financiële ondersteuning die we daar hebben liggen. Zelf hebben we ook geld gereserveerd voor de benodigde aanpassingen. Als de besluiten positief uitvallen dan zal het project van start kunnen gaan. Een gedeelte van de plannen zal tijdens de zomersluiting moeten gebeuren om de lessen niet te veel te verstoren. Voor nu is het wachten op de te nemen besluiten. We hopen op een spoedige en positieve besluitvorming.

Duurzame Hazelaar
In het kader van de verduurzaming van de Hazelaar willen we op termijn zonnepanelen op het dak plaatsen en de TL-verlichting vervangen door energiezuinige verlichting. Deze plannen zijn we aan het uitwerken. Het plaatsen van zonnepanelen kan pas nadat het dak is vervangen. Met het vervangen van de TL-verlichting kunnen we al eerder beginnen. Daar zullen we te zijner tijd een oproep voor doen om samen met een aantal vrijwilligers de armaturen schoon te maken en de verlichting te vervangen. 
De ideeën voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de rijhal en de kantine krijgen steeds meer vorm. Diverse mogelijkheden zijn bekeken en de voorkeur lijkt uit te gaan naar een constructie waarbij bewoners in het postcodegebied direct aansluitend aan de Hazelaar mee kunnen doen met een aantal panelen. Als we zo ver zijn dan komt er natuurlijk meer informatie beschikbaar. Eerst richten we ons op het vernieuwen van het dak.

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd