Manege

Hazelaarweg 25
Rotterdam-Schiebroek
Tel (010) 418 15 60

Rijvereniging De Hazelaar
Nieuwsbrief maart 2017

 

Facebook pagina

Zoals in een eerdere nieuwsbrief aangekondigd is de Facebook pagina van Rijvereniging De Hazelaar nu omgezet naar een bedrijfspagina.
Jullie merken dit doordat je van vriend naar fan bent overgezet.
Met een bedrijfspagina krijgen we betere statistische informatie. Fans kunnen een referentie over onze vereniging achterlaten op de Facebook-bedrijfspagina en de pagina is vindbaar in de zoekmachines.


Vrijwilligerscoördinatie
Met een tweede coördinator is de vrijwilligerscoördinatie nu op sterkte. Grace van Ark is regelmatig op de manege te vinden en is het aanspreekpunt voor werving en voor de instructrices om hun behoefte aan vrijwilligers kenbaar te maken. Merel van Dorp is al enige tijd betrokken en houdt zich met zaken bezig die zij goed vanuit huis kan doen. Als we verder gaan met de VOG zal zij dit coördineren. Dat betekent voor José dat zij nu een stapje terug kan doen en wat meer tijd te besteden krijgt voor andere zaken. José kennende zal zij de dames waar nodig met raad en daad nog wel even ondersteunen. In een van de volgende nieuwsbrieven zullen zij zich introduceren.

Paard op proef
Morgen hebben we 's middags een nieuw paard op proef. Het prachtige dressuurpaard is een buitenkansje voor onze vereniging. Er zijn nog meer gegadigden. Alleen morgenmiddag vanaf 14.00 uur rijdt ze op proef mee in een paar lessen. Wees er snel bij om een kijkje te kunnen nemen.

 

Toegankelijkheid van de Hazelaar
Met de financiering voor de werkzaamheden om de toegankelijkheid te verbeteren zijn we weer een stap verder in. De NSGK heeft een bijdrage geleverd. We wachten nog op de gemeente Rotterdam.

NLdoet
NLDoet was ook dit jaar weer een groot succes. Er waren ca 40 leerlingen van de Visio School, dit zijn vier klassen met leerlingen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar oud. Ca. 20 vrijwilligers van Allianz en 20 vrijwilligers van Rijvereniging de Hazelaar maakten deze dag tot een succes. Allianz medewerkers begeleidden de kinderen bij de diverse onderdelen. De vrijwilligers van De Hazelaar hielpen bij het pony verzorgen en -rijden.
Zie ook het persbericht op onze website. En ook in het CHIO nieuws worden we vermeld.


ALV
Woensdag 19 april is om 20:00 de Algemene Ledenvergadering.
Vooruitlopend op de ALV  bestaat, zoals gebruikelijk, de mogelijkheid om vooraf financiële vragen te stellen bij de penningmeester van onze vereniging.
Voor het maken van een afspraak ’s avonds of in het weekend op de manege kunt u een verzoek mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien een afspraak gewenst is zal tevens de penningmeester de financiële administratie over 2016 ter inzage meenemen naar de manege.
De jaarrekeningen 2016 liggen in de week voorafgaand aan de ALV in de kantine ter inzage.
Naast de leden zijn ook vrijwilligers en instructrices welkom.

 

Paarden
Het gaat weer een beetje beter met Sef en hij zal meer voor de staplessen ingezet gaan worden. Daisy is al aardig gewend en wordt goed ingezet. Ze loopt veel waardoor andere paarden wat meer rust krijgen.

Paardenpensioenfonds
Voor de oprichting van het paardenpensioenfonds heeft het bestuur positief gereageerd op het voorstel dat is ontvangen. Er worden nog enkele kleine aanpassingen verwacht. In een volgende nieuwsbrief verwachten wij meer te kunnen melden.

Proefjes
De inschrijflijsten voor de proefjes van 30 april en 7 mei hangen in de kantine.
 

 

Vervanging dak
Ook dit project loopt gestaag door. De laatste offerte is deze week binnengekomen. Begin mei is een cruciaal moment met betrekking tot besluitvorming. Mede hiervan is het afhankelijk of de vervanging deze zomer plaats gaat vinden.

Sponsorwand
De schuifdeur met de lijstjes met gesponsorde paarden heeft een opknapbeurt gehad. Is geactualiseerd en en ziet er weer keurig uit. Kristine bedankt!
Er zijn nog plaatsen vrij. Als u iemand kent die een paard wil sponsoren dan stellen wij graag het lijstje met een vermelding beschikbaar.

 

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd