Manege

Hazelaarweg 25
Rotterdam-Schiebroek
Tel (010) 418 15 60

 

PERSBERICHT KNHS Zuid-Holland

  Cross Challenge: Uitdagende paardensport voor stoere jongens

3 Zuid-Hollandse maneges starten een nieuwe paardensport initiatief

Barendrecht/Nootdorp/Rotterdam, 2 april 2017 - Manege Filip Dros (Barendrecht), Hippisch Centrum Nootdorp (Nootdorp) en de Rotterdamsche Manège (Rotterdam) gaan van start met een nieuwe stoere paardensportdiscipline; de Cross Challenge. Daarbij komen naast paardrijden ook andere sporten aan bod als hardlopen, zwemmen en zelfs schieten. Bij het paardrijden gaat het vooral om outdoor activiteiten waarbij met en zonder paard of pony obstakels overwonnen moeten worden. Daarvoor is ook conditie nodig dus wordt ook aandacht besteed aan andere sporten zoals hardlopen, mountain biken of zwemmen. En andere speciale technieken in sporten zoals schieten en judo of schermen. De Cross Challenge is geïnspireerd door de vijfkamp bij de Olympische Spelen. 

De drie maneges ontwikkelen elk hun eigen programma en willen aan het eind van het eerste seizoen een onderlinge wedstrijd houden waarbij de teams van de verschillende maneges tegen elkaar strijden.  "De Cross Challenge benadrukt de stoere aspecten van het paardrijden," zegt Anton Binnenmars, directeur sport bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond. "Daarmee verwachten we onder andere meer jongens te enthousiasmeren voor de paardensport!"
Wereldkampioen mennen, Bram Chardon (Den Hoorn) is enthousiast over dit nieuwe initiatief en nam maar wat graag samen met de jongens en instructeurs van de drie maneges deel aan de kick off.

Professionele opleiding en begeleiding
Vanuit de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond en de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra is dit initiatief ontwikkeld. Daarbij zorgen KNHS en FNRS vooral voor de hippische opleiding en wordt samenwerking gezocht met sportbonden van de andere disciplines van de vijfkamp (zwemmen, schieten, schermen en hardlopen). 
Deze hippische opleiding speelt zich vooral buiten af. Kinderen (van 8-16 jaar) spelen in het terrein, raken vertrouwd met de paarden en pony’s op stal en geraken spelenderwijs in het zadel. Dan wordt het rijden o.a. met TREC onderdelen steeds verder ontwikkeld en wordt tegelijkertijd door middel van de andere sporten aan de conditie gewerkt.
 

De deelnemende maneges:

Rotterdamsche Manège - Kralingseweg 120 - 3062 CG Rotterdam - 010-4526838 - www.jockeyclub.nl
Manege Hippisch Centrum Nootdorp - Oudeweg 62 - 2631 PB Nootdorp - 015-3108193 - http://www.hcnkids.nl/
Manege Filip Dros - Kooiwalbos 1 - 2992 XE Barendrecht - 010 – 41 931 88 - http://www.manegefilipdros.nl

 

 

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd