Manege

Hazelaarweg 25
Rotterdam-Schiebroek
Tel (010) 418 15 60

We willen iedereen nogmaals bedanken voor jullie bijdragen aan het zomerkamp 2017.
Wij hebben dit jaar weer een geslaagd ponykamp gehad en willen jullie een indruk geven wat we hebben kunnen doen mede met dank aan de sponsor bijdragen.
 
We zijn in het voorjaar begonnen met de voorbereiding van het zomerkamp. Gebruikelijk starten we eerder met het werven van sponsoren. Nu konden we door een mogelijke vernieuwing van het dak die dan plaats zou vinden in de zomervakantie pas iets later van start omdat we niet wisten of het door kon gaan. Dit kon geen doorgang vinden omdat we niet voldoende sponsoren bij elkaar hebben kunnen krijgen voor het dak. Volgend jaar willen we weer een poging doen om dit van de grond te krijgen omdat het dak lek is. Voor het kamp betekende dit een GO. Toen konden we van start om dit prachtige evenement doorgang te laten vinden. We hebben direct de sponsoren benaderd en dit is gelukkig weer geslaagd.
We zijn op dinsdag avond begonnen met het klaar zetten en schoonmaken van de kantine, douches en de laatste hand te leggen aan de stallen. De stallen zijn door onze vrijwilligers in de zomerstop al helemaal schoongespoten en met hulp van Orion weer netjes geverfd. We starten dinsdag dan altijd eerst een heerlijke maaltijd en gaan hierna met de werkzaamheden, taakverdeling van de komende drie dagen aan de slag. We kunnen dankzij de Beertjes Rotterdam (Wallenburgerweg 89c) de vrijwilligers een gesponsorde maaltijd aanbieden. Hierdoor hadden de vrijwilligers een goed gevulde maag en konden ze alles klaar gaan zetten.
 
We waren pas laat klaar met alle voorbereidingen en stonden woensdag ochtend om 08.30 weer op de manege klaar om de ruiters om 10.00 uur te kunnen ontvangen. Tijdens de opening hebben we altijd gebak. De taart was ook dit jaar weer gesponsord door Winkelman. 

 
 
Winkelman gaf dit jaar voor de derde keer op rij akkoord voor deze handige en lekkere sponsoring. We hopen dat Winkelman dit goede initiatief wilt gaan voortzetten. De taart was echt heerlijk, veel mensen wilden nog een stukje, omdat hij zo lekker was. Je kan als bakker geen beter compliment krijgen. Verder heeft de Plus de verdere benodigdheden van de opening gesponsord door oa koffie, thee, limonade en gebakbordjes. Het karretje was goed gevuld. Beide partijen super bedankt.
 
De manege is verkend en de ruiters hebben al de bedjes weten te installeren. Inmiddels was het al weer tijd voor een heerlijke lunch die we aangeboden kregen van de “Pannekoe in Berkel en Rodenrijs”. Dit is echt altijd een succes wie lust er nou geen pannenkoeken. 

 
 
Na de lunch hadden we een clinic, die aangeboden werd door Hester Vogel.  Hester is gespecialiseerd in Acupunctuur en werkt al jaren in het energetische werk en heeft de studie traditional Chinese medicine afgerond. Aansluitend heeft ze dieren acupunctuur gestudeerd en afgerond. Ze heeft onze ruiters en vrijwilligers een uitleg gegeven over energieën en een stukje zelf doen en voelen. Dit vonden de ruiters super interessant en onze oude paarden: Yellow, Pinkel en Biba hebben een gratis behandeling gehad. Dank Hester voor je inzet, we gaan Hester nog een keer zien. Ze komt nog een keer een clinic geven op een zondag middag.  Datum en tijdstip worden nog bekend gemaakt. Veel van de ruiters en vrijwilligers vonden het zo interessant dat ze nog een keer iets meer informatie wilden.
 
    
 
We hebben aan het einde van de dag een heerlijke buitenrit gemaakt. We hebben een paar leuke foto’s van de ritten gemaakt. Het thema was Boer en Boerinnen. We hebben de paarden ook versierd en aangekleed. 


 
De weersvoorspelling was niet al te best aan het begin van de week, maar gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en hebben we drie fantastische dagen gehad en heel even maar een paar druppels regen. We waren dit jaar met 12 ruiters en op donderdag een bonus ruiter die alleen overdag kwam. We hebben heerlijke ritten gemaakt waaronder ook een puzzelrit.
 
De keukenploeg bestaande uit twee vrijwilligers heeeft een heerlijke maaltijd gekookt met heerlijke salades. Na het avond eten hebben we een quiz gedaan over het voer van de dieren op de boerderij.  De spullen kwamen van de kinderboerderij de Wilgenhof in Schiebroek. Hier werkt een van onze vrijwilligers en die waren bereid om ons te helpen om het kamp te voorzien van boerderij spullen. Hierna hebben we lekker marshmallows van de barbecue gegeten en bij het kampvuur gezeten. 

   
  
Na een redelijk goede nacht hebben we een heerlijke ochtendrit gemaakt en hebben we gespeeld met spelletjes in de binnenbak. Na de lunch hebben we een knutsel activiteit georganiseerd voor het versieren van de klompen. Dit was een leuke activiteit, de klompen versierd en hierna hebben we spelletjes gedaan, pony’s gewassen, gepoetst, sommigen hebben een middag dutje gedaan. We zijn rond een uurtje of 17.00 begonnen met de barbecue Het vlees werd gesponsord door de Jumbo Westpolder in Berkel en Rodenrijs. 

 
  
Na de barbecue hebben we een leuke rit gemaakt met de koetsen van de Zoetermeerse aanspanning, zij verzorgen al jaren een geslaagde avond rit. De ruiters genieten met volle teugen en deze keer hebben ze meer de stadkant van Rotterdam bezocht. De paardjes hebben zich keurig weten te manoeuvreren door het Schiebroek, Bergpolder, Straatweg en Molenlaan. Het was een rit van ongeveer drie kwartier. Ze sluiten ieder jaar altijd af met een dolle rit in de binnenbak. Dit vinden de ruiters echt zo fantastische om te zien. Hierna hebben we met zijn alle een drankje gedronken bij het kampvuur en zijn de ruiters na deze lange dag zo in slaap gevallen. 

 
 
De volgende ochtend na een goede nachtrust hebben we het rustig opgestart met een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt hebben we onze spullen bij elkaar gezocht en zijn we met alle ruiters, Orion en vrijwilligers naar de Belevenis boerderij Schieveen op het Rotterdamse platteland geweest. Op deze boerderij werken de boswachters van natuurmonumenten samen met de stadsherder Martin Oosthoek. De schapen vindt u ook bij ons in het Schiebroeksepark. We hebben hier een uitgebreide rondleiding gekregen tegen gereduceerd tarief. We hebben hier onder andere geknuffeld met de boerderijdieren, rondgelopen door de bloemen tuin, een uitleg gekregen over hoe ze de honden trainen om de schapen te drijven, daarnaast hebben we de kippen, die lekker mogen rond scharrelen gevoerd en kunnen aaien, gevolgd door het leukste onderdeel de lammetjes melk geven. Het was een groot succes en echt een aanrader om hier eens te gaan kijken. 

  
      
 
We hebben heerlijk mogen lunchen op de boerderij met broodjes knakworst die gesponsord waren door de Albert Hein Benthuizerstraat Rotterdam. De ruiters hebben zich super weten te vermaken en hebben nog even lekker mogen spelen op het terrein. We zijn uiteindelijk terug gegaan naar de manege en hebben de drie hele geslaagde dagen afgesloten met een bedankje voor de vrijwilligers en de ruiters hebben een mooie foto op hout gekregen en hun houten klomp met snoepgoed als aandenken.
 
We willen naast de sponsoren die producten en kennis hebben gesponsord ook de sponsoren die geld hebben geschonken enorm bedanken, zonder jullie steun hadden we dit niet kunnen realiseren. Door jullie bijdragen hebben we alles kunnen doen, wat we voor ogen hadden. Ons doel was om de kinderen die door alle bezuinigingen in de zorg, niet meer met vakantie kunnen, een fantastische drie daagse vakantie te geven. We kunnen wel stellen dat dit is gelukt! Zonder jullie financiële inzet had dit niet gekund. We zijn jullie dan ook enorm dankbaar.

Jentien en haar team.

 

  
 
Donateur:
 
Stichting Hippische Alliantie Rotterdam is al drie jaar de hoofddonateur van het kamp
 
Sponsoren:
Spindler Makelaars Rotterdam
Fidenz Hypotheken
Piet Hordijk tweewielers( is al drie jaar onze vaste sponsor)
Beauty Ceations in Naaldwijk
Broeders Brillen (is al drie jaar onze vaste sponsor)
De Alblashoeve zorgboerderij
 
De product sponsors op een rijtje:
Albert Hein Benthuizerstraat
Jumbo Westpolder
Plus Schiebroek
Bezorg Beer Rotterdam
Winkelman
Moniek Schenk, heeft dit jaar aanvulling op ons servies gesponsord.
Pannekoe in Berkel en Rodenrijs
 
Overige Sponsors:
Hester Vogel van praktijk voor acupunctuur
Zoetermeerse Aanspanning  
 

 

 

 

 

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd