Manege

Hazelaarweg 25
Rotterdam-Schiebroek
Tel (010) 418 15 60

Van 19 tot en met 21 augustus vond er op Manege “De Hazelaar” een zomerkamp plaats voor ruiters met een beperking.

  

Dankzij de sponsoren Sportfonds Parapaard, Trustfonds, Stichting Rob, Broeders Brillen en PLUS Schiebroek konden tien deelnemers met een lichamelijke en/of geestelijke handicap genieten van drie dagen paardenplezier. Voor veel van deze ruiters is met vakantie gaan niet vanzelfsprekend, maar dankzij de inzet van vrijwilligers van De Hazelaar konden zij er toch allemaal even tussenuit.

  

Het thema van het kampje was dit jaar “Cowboys en Indianen”, en vele vrijwilligers hadden de avond van tevoren de kantine prachtig versierd in westernsfeer. Als bedankje kregen zij op de manege een lekkere maaltijd gesponsord door Bezorgbeer Rotterdam.

  

Op dag 1 konden de ruiters nog even afscheid nemen van hun ouders of verzorgers voor het feest kon beginnen. Banketbakkerij Winkelman verzorgde een heerlijke slagroomtaart voor deze gelegenheid.

  

Daarna was het tijd voor het eerste avontuur te paard: de puzzelrit. In het Schiebroekse Park moest men in teamverband op zoek naar verstopte letters. 's Middags was het tijd voor spelletjes en kreeg iedere ruiter een fotoshoot met zijn of haar paard tijdens het kamp. Miranda van Oorschot Fotografie heeft voor de deelnemers een prachtig souvenir gesponsord in de vorm van een sleutelhanger met de mooiste foto van de shoot. 's Avonds werd de openingsdag afgesloten met een kampvuur.

  

Op dag 2 was het tijd voor de verklede buitenrit en hadden ruiters en vrijwilligers zich als cowboys en indianen uitgedost. Bij terugkomst op de manege was er spanning en sensatie bij de slalom-race, waarbij de ruiters ook nog moesten ringwerpen vanaf hun paard en een springbalkje moesten trotseren. Hierna konden de deelnemers knutselen, spelletjes spelen en wat meer met de paarden doen. Voor de liefhebber was er een kleine introductie in het longeren van een paard. 's Avonds kwam na de barbecue de Zoetermeerse Aanspanning langs en werd er in hun koetsen een rit gemaakt door het Lage Bergse Bos. Als dagafsluiting was er een spannende wandeling door het park in het donker.

  

Op dag 3 was er een grote verrassing: Plaswijckpark nodigde hen uit voor een dagje pretparkplezier. Moe maar voldaan keerde men 's middags weer terug naar de manege, waar ouders en verzorgers de ruiters weer op kwamen halen en het kamp ten einde kwam. Veel deelnemers konden niet wachten tot de volgende keer; sommigen waren letterlijk niet mee naar huis te sleuren.

  

Met dank aan sponsors en vrijwilligers was dit weer een mooie editie van het zomerkamp. Wij hopen dan ook van harte dit kamp volgend jaar weer te kunnen realiseren en zo ruiters met een beperking weer drie onvergetelijke dagen te kunnen bezorgen.

 

Verslag van Priscilla van Agteren

 

We danken de sponsoren, die dit mede mogelijk hebben gemaakt:

Sportfonds ParaPaard (onderdeel van Fonds Gehandicaptensport)
Trustfonds

Pieter de Joode Stichting
Stichting Rob
Broeders Brillen
Winkelman

Miranda van Oorschot fotografie

Plus Schiebroek

Bezorgbeer Rotterdam

 

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd