Manege

Hazelaarweg 25
Rotterdam-Schiebroek
Tel (010) 418 15 60

Tot ons grote verdriet moeten wij mededelen dat ons trouwe Fjordenpaard Gentle op woensdag 13 januari is overleden.

 

Het ging al enige tijd niet goed met Gentle: hij leed aan een combinatie van aandoeningen (vergevorderde artrose, ziekte van Cushing (PPID)) waar hij erg veel last van had. Om hier een beter beeld van te krijgen had onze veearts ons aangeraden hem te laten onderzoeken in de kliniek. Daar werd na scans en tests de ernst van de situatie duidelijk: de artrose en een niet tegen te houden kanteling van het hoefbeen (een gevolg van hoefbevangenheid) zorgden ervoor dat lopen en zelfs staan voor Gentle erg pijnlijk waren, en alleen maar pijnlijker zouden worden. Om Gentle nog meer lijden te besparen heeft de veearts hem in laten slapen.

Het had de kliniek verbaasd dat Gentle het met zijn aandoeningen nog zo lang had uitgehouden. Voor ieder die Gentle kende kan dit echter geen verrassing zijn geweest: hij was een taaie, die altijd voor zijn ruiter wilde werken.

Ruim 10 jaar geleden kwam Gentle bij ons. Al snel groeide hij uit van een schriele pony met teveel energie tot een beer van een paard dat voor elk soort werk inzetbaar was. Gentle liep net zo graag zijn uren in het park met zijn mindervalide ruiters als dat hij zijn lessen deed met zijn valide ruiters. In zijn goede jaren stond Gentle zelfs bekend als onze “race-Fjord”: hij haalde steevast de snelste tijd bij de Behendigheidsproef, en ging daarbij vaak sneller in draf dan de andere paarden in galop.

 

Gentle is 17 jaar oud geworden. Hij zal herinnerd worden als een lief paard met een flinke dosis karakter, waar niet snel een tweede van zal zijn. We zullen hem missen.

 

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd