Manege

Hazelaarweg 25
Rotterdam-Schiebroek
Tel (010) 418 15 60

Mondi

 

Op dinsdagmiddag 19 januari hebben wij door een noodlottig ongeval onverwacht afscheid moeten nemen van Mondi.

Zij was los in de bak aan het spelen en rennen met haar maatje Penotti toen zij door een verkeerde beweging haar been brak.

De kootbeenfractuur die zij opliep kan niet gezet worden of op een andere manier medisch behandeld worden en zou niet meer helen.

Omdat Mondi niet alleen nooit meer zou kunnen lopen, maar ook erg veel pijn leed, heeft de veearts haar laten inslapen bij ons op de manege.

 

Dat wij Mondi uitgerekend op zo'n manier moeten verliezen komt als een schok.

Gezien de nare voorvallen die zij al had meegemaakt de laatste jaren (de gapende wond in haar been die ze had opgelopen in de wei bij boer Lies,

de keer dat ze klem kwam te liggen in haar stal en het de hele nacht duurde haar te bevrijden) prezen we ons gelukkig dat ze nog bij ons was.

 

We leerden Mondi kennen als een grote en lieve maar soms ook wat eigenwijze merrie, die op onze manege aan een tweede leven begon.

De jaren ervoor was ze eigenlijk alleen gebruikt als fokmerrie, maar ze paste zich snel aan en bewees zich als een kalm, vrijwel “bomproef” paard dat ideaal was voor veel mindervalide ruiters.

Hoewel Mondi vaak de rust zelve was, was zij in haar eigenzinnigheid gewiekst genoeg om een hele uitdaging te vormen voor menig valide ruiter.

Toch was het proberen de moeite waard, want haar trouwe fans wisten: als je Mondi voor je wist te winnen, deed ze graag een stapje extra voor je.

 

Mondi was met haar 21 jaar een dame op leeftijd, met enkele ouderdomskwalen waardoor zij het wat rustiger aan moest doen in de lessen.

Desondanks zat ze tot op haar laatste dag nog vol levenslust en was ze nog net zo lief en eigenwijs als toen ze kwam.    

 

We zijn verdrietig dat we Mondi nu moeten missen, maar we zijn dankbaar voor de tijd dat we haar hebben mogen kennen.

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd